top of page
PatroonHartjesGroen.jpg

Borst - en flesvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest gezonde voeding voor een baby die er is. In de moedermelk zitten essentiële voedingsstoffen en antistoffen die bescherming bieden tegen infecties en ziekten, wat positief bijdraagt aan het afweersysteem. Borstvoeding is afgestemd op de ontwikkeling van je baby. De samenstelling van borstvoeding zal daardoor meegroeien met de behoeftes van je baby. 

 

Borstvoeding is een vaardigheid die zowel jij als je baby moeten leren. Dit kost vaak enige tijd en inspanning. Wij vinden het daarom belangrijk om tijd, aandacht en rust te bieden bij de begeleiding hiervan. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk, dat geldt ook bij het geven van borstvoeding. In de zwangerschap heb je daarom de mogelijkheid om bij ons een borstvoedingscursus te volgen. Daarnaast bieden zowel wij als de kraamverzorgende actieve begeleiding in het kraambed. 

Kijk voor meer informatie op:

www.borstvoeding.com 

www.deverloskundige.nl

www.borstvoedingnatuurlijk.nl

www.lalecheleague.nl 

Afleveringen van Zwanger & Zo de podcast op spotify of andere podcast platformen. 

Portret Lev-3.jpg
Image by Fanny Renaud

Lactatiekundige

Gelukkig loopt borstvoeding vaak zonder problemen. Als aanleggen van de baby moeilijk gaat, er problemen zijn met de melkproductie, je baby niet voldoende aankomt of andere problemen kun je de hulp inroepen van een een lactatiekundige. Op www.lactatiekundige.nl kun je een lactatiekundige vinden die bij jou past.

Flesvoeding

Flesvoeding is van goede kwaliteit en is zeker een acceptabel alternatief voor borstvoeding. Echter ontbreken hierbij wel de stoffen die je baby beschermen tegen infecties en ziekten. Tijdens de flesvoeding is lichamelijk contact tussen jullie en je baby ook van belang. Als zorgverleners zullen we borstvoeding stimuleren. De keuze voor flesvoeding zullen we altijd respecteren.

 

Meer informatie vind je hier: 

www.borstvoeding.com

www.voedingscentrum.nl

Image by Luma Pimentel
bottom of page