top of page
PatroonHartjesGroen.jpg

TEAM LEV EXPERTS

Osteopathie 

Tijdens je zwangerschap verandert de vorm van je wervelkolom en je bekken. Dit kan de oorzaak zijn van verschillende fysieke klachten. Denk hierbij aan bekken-, rug- en nekklachten, maar ook kortademigheid, harde buiken, blaasproblemen of spijsverteringsklachten. Wij werken nauw samen met Body System in Rijen. Deze dames zijn gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of onlangs zijn bevallen. Een behandeling bij onze osteopaat kan uitkomsten bieden en zorgt ervoor dat je lichaam beter kan omgaan met die veranderingen. De osteopaat maakt je lichaam zo beweeglijk mogelijk waardoor je beter kunt ontspannen tijdens je zwangerschap en je kindje alle ruimte krijgt zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daarnaast kun je bij hun ook terecht voor jullie pasgeboren kindje.

Wij zullen jou en/of je baby indien nodig laagdrempelig doorverwijzen. 

Slapende baby
Maternity Yoga Private Class

Fysiotherapie 

Binnen onze praktijk werken wij nauw samen met bekkenfysio therapeuten van Fysiotherapie Gilze en Dorstzorg Je kunt bij hen terecht voor bekken(bodem)-en rugklachten. Daarnaast kun je bij  hen terecht voor vragen over sport/bewegen in de zwangerschap of vragen en oefeningen over je lichamelijk herstel na de bevalling. 

Voeding en supplementen advies

Wij werken nauw samen met orthomoleculair therapeuten. Voor jou als vrouw is gezonde voeding van belang. In de zwangerschap heb je sommige voedingsstoffen meer nodig, terwijl je andere beter kunt laten staan. Je kunt een afspraak maken bij Anka mertens, praktijk IK of Versfood coaching. Zij kunnen je meer informatie geven over welke invloeden en leefstijlen invloed hebben op je kindje. Daarnaast kan zij ook voedingsadviezen geven bij veel voorkomende zwangerschapsklachten of kun je advies vragen over het slikken van extra supplementen in je zwangerschap. 

Image by Ella Olsson
Pasgeboren verpleging

Lactatiekundige

Gelukkig loopt borstvoeding vaak zonder problemen. Als aanleggen van de baby moeilijk gaat, er problemen zijn met de melkproductie, je baby niet voldoende aankomt of andere problemen kun je de hulp inroepen van een een lactatiekundige. Wij werken actief samen met Claartje de Leeuw. Meer informatie over hulp bij borstvoeding vind je op haar website. 

Yoga & hypnobirthing

Zwanger zijn is een bijzondere periode. Lichamelijk, mentaal en emotioneel verandert er veel. Yoga is een moment voor jezelf en je baby in je buik. Je bereidt je mentaal en fysiek voor op de komst van jullie kindje. 

Hypnobirthing is een manier van voorbereiding op de komst van je kindje en het is bedoeld om om te gaan met eventuele onrust en spanning die je ervaart rond de geboorte. Je leert in deze training hoe jij je lichaam zo goed mogelijk kan ontspannen aan de hand van ademhalingsoefeningen, diepe meditaties en affirmaties. 

Meer informatie vind je op:

Mama Glow

Wonderbaarlijk

Studio mama's

prenatale Yoga
Zwangere vrouw uit te werken

Zwanger & Sporten

Sporten en bewegen is belangrijk in je zwangerschap. Door actief te sporten vergroot je de kans op een natuurlijke bevalling  Tijdens de zwangerschap is het mogelijk om onder begeleiding van experts te trainen. Deze experts waar wij mee samenwerken zijn.. 
 

Power Mama

Mom in Balance

Psychologie / EMDR

Het krijgen van een kindje is vaak een van de mooiste gebeurtenissen in het leven. Echter ervaren veel vrouwen psychologische problemen voor, tijdens en/of na de zwangerschap. Er veranderd plotseling iets groots in je leven wat kan leiden tot veel stress en psychologische problemen. Dat je aan de nieuwe situatie moet wennen is normaal, maar als je het gevoel dat je er niet uitkomt en het je overweldigd, vraag dan hulp. Milde emotionele problemen, zoals overbezorgdheid, angst- en paniekklachten of somberheid zijn doorgaans goed te behandelen en een snelle start van hulp is hierbij belangrijk. 

Wij werken actief samen met Anouk van AB psychologie. Een liefdevolle en fijne vrouwe die jou graag begeleidt in de sprong in het moederschap, 

Image by Camylla Battani
Hoofdmassage

 Acupunctuur

Over jouw gehele lichaam lopen meridianen. Dit zijn netwerken waardoor er energie, bloed en lichaamsvloeistoffen door je lijf heen lopen. Als je ziek bent, doordat er blokkades in die netwerken zijn ontstaan, is je lichaam niet meer in staat om je energie evenwichtig te verspreiden. Met acupunctuur, het plaatsen van naalden op strategische plaatsen, kunnen deze verstoringen worden opgeheven. Jouw lichaam wordt dan weer in harmonie gebracht. Hierdoor kunnen pijn, stress, allergieën en vruchtbaarheidsklachten die je hebt verdwijnen. Wij werken samen met Acupuncturist Naomi Welkens in Tilburg. 

Haptonomie en Reiki

Binnen de haptotherapie staat voelen centraal. Wanneer de balans tussen voelen en denken verstoord raakt kan haptotherapie de balans tussen hoofd en lijf helpen herstellen. Haptotherapie is zinvol bij zowel lichamelijke als psychische klachten. Het kan helpen om contact met elkaar te maken en met je kindje, aandacht te hebben voor de veranderde dynamiek binnen jullie gezin en het leren omgaan met pijn/stress gedurende de zwangerschap en bevalling. Meer informatie vind je hier. 

Ben je op zoek naar meer begeleiding op het gebied van reiki en healing? Dan kun je een kijkje nemen op de website van Anna Verheijen. Anne neemt in haar begeleiding graag haar innerlijke, westerse en oosterse wijsheid mee. 

Ervan uitgaand
Doula-ondersteuning tijdens de zwangerschap

DOUla

Een doula is iemand die jou niet-medisch bijstaat in de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje, tijdens de geboorte en de eerste periode van het kersverse ouderschap. Zij steunt jouw in dit dynamische proces waarbij haar doel is dat jij met vertrouwen in de geboorte en het toekomstige ouderschap kunt staan. Wij werken samen met:

Michelle van Mamakracht. 
Yvonne van Movonne

Gwen van Studio Mama's
Madelief of Mila van Doula Tilburg 

Geboorte fotograaf

Wil jij graag de geboorte vastleggen als een herinnering om nooit te vergeten? Waar puurheid en liefde in terug te zien is? Wij werken nauw samen met 2 fijne geboortefotografen. Neem gerust een kijkje op hun website. 

Pure life fotografie
Puur Emma fotografie

 

Image by Alex Hockett
Image by Raul Angel

Draagdoek consult

Je kindje dragen in een draagdoek is een fijne manier om geborgenheid te bieden. Kinderen hebben na de  geboorte veel behoefte aan huid op huid contact in de eerste periode. Daarnaast is het voor jou makkelijk om je handen vrij te hebben, maar toch je kindje dicht bij je te hebben. Meer informatie hierover vind je op www.draaghoek.nl

Baby massage

Na de drukke en intense periode van bevallen en kraamtijd, is het heerlijk om jouw baby’tje (vanaf ongeveer 5-6 weken oud) een massage te geven. Zowel moeder als kind kunnen hierbij heerlijk ontspannen. Naast deze ontspanning, is babymassage goed voor het immuunsysteem, helpt verlichtend bij darmkrampjes en reflux. 

Maar hoe doe je dat nu? Bij Madeleine van MINT babymasssage in Oosterhout, kun je zowel in kleine groepjes of in een privéles, Shantala babymassage leren. In een relaxte setting leer jij jouw baby masseren. Wil je meer weten? Kijk eens op de website www.mintbabymassage.nl.

Blije baby
Image by Aditya Romansa

Coaching / Postpartum begeleiding 

Heb je het gevoel dat je na de kraamtijd in een gat valt? Merkt dat je meer begeleiding nodig hebt na de kraamtijd? Of juist in de eerste stappen in het moederschap? Dat snappen wij we! Daarom werken wij samen verschillende experts op dit gebied om je net dat extra stukje begeleiding te kunnen aanbieden waar het bij ons stopt.  Neem dus gerust een kijkje bij de onderstaande experts op dit gebied: 
 

Partner cursus

Ook voor jou als partner gaat er een nieuwe wereld open. Een goede voorbereiding helpt je meer gevoel van controle en betrokkenheid te hebben. De volgende cursussen zijn zeker ook partner proof ;)

 

Aanpakken voor aanstaande vaders

Samen bevallen

Baby Blueprint

Image by Kelli McClintock
Leuke babyjongen

EHBO cursus

 EHBO bij Stichting EHAK zijn gespecialiseerd in het verzorgen van lessen over EHBO bij baby’s en kinderen. Het is een jong bedrijf met een duidelijke missie:  "w hopen dat zoveel mogelijk ouders in het bezit komen van een EHBO-diploma zodat ze kunnen genieten van de opvoeding van hun kinderen. Het is ontzettend fijn als je als ouders weet wat je moet doen bij oa een koortsstuip of ernstige verslikking. We geven de ouders zelfvertrouwen!" 

Je kunt en e-learning volgen en er vinden live cursussen plaats in Dongen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een cursus EHBO tot wel 100%. Meer informatie: www.stichting-ehak.nl

.

Slaap coach 

Merk je dat je kindje slecht slaapt? En weet je even niet meer hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dan is mogelijk een slaapcoach iets voor jou. Marieke Dussee helpt je graag met de Droomritme methode 

De Droomritme Methode is een liefdevolle aanpak, waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Oftewel: fysieke, slaaptechnische én‘softe’ factoren. Zo werk je onrust weg, werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen en neem je baby’s ontwikkeling, groei, zijn voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw.

Slapende baby
bottom of page