PatroonHartjesGroen.jpg

Anticonceptie

Bij ons in de praktijk is iedereen welkom tijdens ons anticonceptiespreekuur. Je hoeft hiervoor niet bij onze praktijk onder controle te zijn (geweest). Tijdens een afspraak op ons anticonceptiespreekuur zullen we samen kijken wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke vorm van anticonceptie bij jou past. Wij kunnen naast het voorschrijven van anticonceptie ook spiralen plaatsen en/of verwijderen. 

PatroonHartjesRoze.png

Hormoonspiralen

De twee hormoonspiralen die wij plaatsen zijn de Mirena en Kyleena. Beide spiralen zijn betrouwbaar en geregistreerd voor 5 jaar. Je kunt een spiraal ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in. Beide spiralen bevatten alleen progestagenen (levonorgestrel), de Kyleena bevat nog net iets minder hormonen dan de Mirena. De spiraal onderdrukt de eisprong en daardoor bouw je nauwelijks tot geen baarmoederslijmvlies op. Hierdoor vindt er geen bevruchting en innesteling plaats. 

PatroonHartjesRoze.png

Koperspiraal

Wij plaatsen in de praktijk ook de T-safe. Dit is een betrouwbaar anticonceptiemiddel dat geen hormonen bevat. Koper maakt zaadcellen inactief en hierdoor vindt er geen bevruchting plaats. Daarnaast zorgt het koper ervoor dat het baarmoederslijmvlies verandert waardoor een eventuele bevruchting zich niet kan innestelen. De T-safe is de meest betrouwbare koperspiraal en biedt 10 jaar bescherming tegen een zwangerschap. De koperspiraal kan ook geplaatst worden als morning-after spiraal mits het geplaatst wordt binnen 5 dagen na onveilig vrijen. 

PatroonHartjesRoze.png

Implanon*

Een implanon is een anticonceptiestaafje met progestageenhormoon etonogestrel. Het zorgt ervoor dat er geen eicel plaatsvindt en het baarmoederhals moeilijk toegankelijk wordt voor zaadcellen. Het staafje wordt geplaatst onder de huid van de binnenkant van de bovenarm. 

* Het plaatsen van een implanon is binnenkort beschikbaar bij ons. 

Verwijderen spiraal

Je kunt bij ons ook terecht voor het verwijderen van je spiraal indien deze je niet bevalt of wanneer je graag zwanger wilt worden. Als je graag zwanger wilt worden kunnen we de afspraak indien gewenst combineren met het geven van extra informatie zodat je met een gezonde start kunt beginnen.

Vergoedingen en tarieven

Veel zorgverzekeraars vergoeden de plaatsing geheel of gedeeltelijk, mogelijk moet je wel eigen risico betalen. Indien je zorgverzekeraar het niet vergoed kun je de plaatsingskosten via ons betalen. Check voordat je een afspraak maakt dus bij je zorgverzekeraar waarvoor je verzekerd bent. 

PatroonHartjesGroen.jpg

Tarieven

Adviesgesprek anticonceptie: 35 euro

Plaatsen spiraal: 67,01 euro

Controle-echo spiraal 35,00 euro 

Verwijderen spiraal 67,01 euro 

Bel of mail ons gerust voor meer informatie en het maken van een afspraak!